Tutireceptek.hu fejléc

Almás, rumos puding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2,5 dkg mazsola
2,5 dkg darált dió
5 cl rum
5 szelet kenyér
2,5 liter tej
5 db alma
4 tojás

1 citrom reszelt héja
5 dkg liszt
10 dkg cukor

Elkészítés:
A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A kenyérszeletek héját levágjuk, a belsejüket felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal. Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott vagy kisütőmargarinozott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingos lapocskák » Almás morzsatorta » Yorkshire puding » Kivipuding
» Fűszeres almás kenyér » Kekszes-pudingos » Birsalmasajt » Almás-fahéjas kelt rétes
» Almás diós kocka » Rumos félhold süti » Puding variációk » Almás vöröske
» Karfiolpuding » Diós almasaláta másképp » Diós-mákos almás pite » Egyszerű almás süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.