Tutireceptek.hu fejléc

Almás-sajtos burgonya recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 savanyú alma
20 dkg reszelt sajt (10 dkg márvány-, 10 dkg trappista sajt)
2 dl tejszín
késhegynyi őrölt szegfűszeg
1/2 citrom leve
5 dkg vaj
fehér bors


Elkészítés:
A burgonyát egy tűzálló tálba karikázzuk, majd sóval ízesítjük. Az almák magházát kivágjuk, majd a héjukkal együtt durvára reszeljük, és összekeverjük a citromlével. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük. A vajat megolvasztjuk, megvárjuk, amíg kihűl, majd az almához adjuk a szegfűszeggel együtt. A burgonyára ráhintjük a sajtot, majd rálocsoljuk az öntetet, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton készre sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyapüré MACI módra » Házmester burgonya » Tepsis burgonya » Burgonya krémleves
» Burgonya carbonara » Sajtos burgonyaköret » Hússal rakott burgonya » Sonkás rakott burgonya
» Rakott burgonya püré » Burgonyás rétes » Svéd sült burgonya » Tejfölös kapros újburgonya
» Karfiolos rakott burgonya » Ticinói burgonyás tál » Töltött-sült burgonya » Tejfölös burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.