Tutireceptek.hu fejléc

Almás-szalonnás pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1-1,5 kg rövidkaraj (egyben, csont nélkül)
2 db piros alma
1 citrom leve
2 db vöröshagyma
10 dkg bacon
méz
só és/vagy grillfűszer
mustár

Elkészítés:
Az almákat héjastul vékonyabb cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citrommal. Az egész darab húst 1-1,5 centis közökben bevagdossuk (alul egyben marad), és a közöket kikenjük mustárral. Minden vágatba egy-egy szelet almát csúsztatunk héjával felfelé. Az egészet kívülről bekenjük sóval és/vagy grillfűszerrel. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kibélelünk a szalonna felével, beleterítjük a karikára vágott vöröshagymát, erre fektetjük a húst, majd mézzel megkenjük a tetejét. A maradék szalonnát a tetejére hajtjuk. Pici vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva betesszük a forró sütőbe. Addig pároljuk, míg megpuhul. A végén persze megpirítjuk, hogy szép színe legyen. Ha kell, menet közben pótoljuk a levét, és néhányszor meglocsolgatjuk a szafttal. Egyben tálaljuk, úgy szeleteljük, hogy egy-egy alma is legyen a szelethez.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor szűzpecsenye » Fogolypecsenye borókával » Cigánypecsenye másképp » Pecsenye jóasszony módon
» Borivók Pecsenyéje » Tüzes pecsenye » Mustáros karajpecsenye » Balatoni mustos pecsenye
» Zsiványpecsenye nyárson » Borjúpecsenye tökraguval » Galyasági aprópecsenye » Mandarinos sertéspecsenye
» Kondorosi pecsenye » Rozmaringos pecsenye » Csopaki aprópecsenye » Vargányás szűzpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.