Tutireceptek.hu fejléc

Almás-szilvás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb,
esetleg csirkemell.

A szószhoz

negyed pohár (2 dl-es),
negyed pohár barna cukor,
negyed pohár ketchup,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál Worchester szósz,
2 evőkanál szójaszósz.

Az almához

75 gr margarin,
2 evőkanál barna cukor,
2-3 savanyú alma meghámozva és szeletelve,
20 dkg kimagozott aszalt szilva, lehet még tenni hozzá aszalt sárgabarackot is.

Elkészítés:
El kell távolítani az alma magházát úgy, hogy az alma egészben maradjon.
A csirkecombokat belerendezzük a tepsibe, a szószhoz valókat összekeverjük, ráöntjük a combokra és legalább fél órát állni hagyjuk (kenjük meg az alsó felét is).
A combok alá tehetünk csirkemellet is.
190 fokon legalább 45 percig sütjük.
Amíg sül, megcsináljuk az almát.
Felolvasztjuk a margarint és a cukrot, hozzáadjuk az almát, néhány percig hagyjuk a tűzön, amíg puhulni kezd.
Hozzátesszük a szilvát és még 2 percig hagyjuk. Amikor a csirkecomb megsült, rátesszük az almát és a szilvát.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefires csirkemell » Sörben sült csírkehús » Juhtúrós rakott csirke » Diós csirkemell egyszerűen
» Görög csirkecombok » Római csirkemáj » Kertvégi csirkemell » Cukkinis csirke
» Zöldbabos csirkesaláta » A Lászlók csirkemájasa » Csirkés-sonkás rizs » Káposztás csirke
» Sörben sült csirkecomb » Barackos csirkemell » Csirkesaláta » Csirkés kenyérsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.