Tutireceptek.hu fejléc

Almás tejes pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
25 cm átmérőjű piteformához vagy 20x20 cm-es hőálló tálhoz/tepsihez

40 dkg alma vagy körte (2 db)
7 dkg vaj (esetleg margarin)
5 dkg finomliszt (én 2,5 dkg finomliszttel és 2,5 dkg zabpehelyliszttel szoktam készíteni)
8 dkg cukor
2,5 dl tej
3 tojás

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a kivajazott piteformába.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (vagy az édesítőszerrel), hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejet, mellyel jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet is. Ráöntjük az almákra, majd a 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rakott csirkemell » Csokis-almás torta » Almás diós » Almas-morzsas suti
» Almás-túrós süti » Tejes zöldségleves » Almás cobbler » Borjúsaslik almásan
» Almás-mákos rakott tészta » Gyors fahéjas almás süti » Almás grillcsirke » Almás káposztasaláta
» Almás csiga » Mesés almás » Lakodalmas ludaskása » Almás rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.