Tutireceptek.hu fejléc

Almás túrótorta (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 és fél ek cukor
1 ek méz
50 g vaj vagy sütőmargarin
1 citrom héja
2 közepes méretű alma
500 g túró
100 ml víz
2 tk zselatin

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, tetszés szerinti formájú, kb. 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy vastag falú serpenyőben a vajat vagy sütőmargarint a mézzel megolvasztjuk, belehelyezzük az almaszeleteket és néhány percig pároljuk az almát. Óvatosan kivesszük a már megpuhult almaszeleteket. A zselatint 100 ml langyos vízbe szórjuk, állandó keverés mellett felforraljuk, majd félretesszük hűlni. A túrót egy nagy tálba helyezzük, villával jól összetörjük, belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a cukrot. Ha kihűlt már, a zselatint is hozzáadjuk a túróhoz. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát fóliával kibélelünk, úgy, hogy a végén maradjon mit visszahajtani a torta tetejére. A forma aljában egy rétegben elrendezzük az almaszeleteket, erre öntjük az ízesített túrót. Végül a fóliát ráhajtjuk és mehet is a hűtőbe 10-12 órára. Tálalás előtt a tortaformából kiborítjuk és a fóliát eltávolítjuk róla.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós batyu (Kata-féle) » Morzsás túrótorta pohárban » Különleges almás pite » Rumos bukta (Kata-féle)
» Almás-diós sajtkrém » Citromos-kekszes túrótorta » Túrótorta másképpen » Túrótorta tészta nélkül
» Almás kókuszcsókós süteméy » Fincsi almás krémes » Méteres kalács (Kata-féle) » Almás-mandulás túrótorta
» Almás kalácsfelfújt » Cukormentes almás pite » Orsi Epres Túrótortája » Rétesjellegű almás rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.