Tutireceptek.hu fejléc

Almás-zabpelyhes kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 nagyobb alma
5 dkg zabpehely
40 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
csipetnyi só
2 evőkanál méz
kb. 1 dl víz
1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk, és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető.

Tanácsok:
1 óra 20 perc + kelesztészi idő


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tönkölylisztes kenyér » Fügekenyér » Kenyér sütőben » Húsvéti sonkás kenyér
» Tojáskrém kenyérre » Diákkenyér » Navahokenyér » Karácsonyi gyümölcskenyér
» Mákos-szilvás püspökkenyér » Rozsos egyszerű kenyér » Joghurtos tönkölykenyér » Norbi Update 1-es kenyér
» Brazil banánkenyér » Fűszeres gyümölcskenyér: » Teljes kiőrlésű kenyér » Kenyérpuding(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.