Tutireceptek.hu fejléc

Almás-zabpelyhes muffin (Update1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
4-5db zöld alma
2db tojás
20dkg update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig „higítható” teljes kiörlésű liszttel)
10dkg zabpehely
2dk olvasztott vaj
1pohár tejföl
1kiskanál szódabikarbóna
fahéj
folyékony édesítő

Elkészítés:
A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta „pihen”, az almát megmosod, meghámozod és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled a muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát.
A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.

Tanácsok:
"Nálunk, amikor az egyik alkalommal ezt készítettük, maradt egy kevés az almából, s nem igazán tudtunk mit kezdeni vele. Persze, megehettük volna, na de héj nélkül…. Hirtelen elhatározással lereszeltem a maradékot és valamennyi friss, meleg muffinra tettem egy kiskanálnyi kupacot. Fenséges volt! A friss alma és a belesütött ízek igazi harmóniában egyesültek. Így lesz a pancser kuktából igazi ínyenc. Csak arra vigyázz, hogy a reszelt almával púpozott sütiket azon melegében meg is edd, különben a gyümölcs leve eláztatja a tésztát!" - Norbi


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés csokis muffin » Ananászos kókuszos muffin » Almás-zabpelyhes szelet » Csodás csokis muffin2
» Muffin » Bécsi cseresznyés muffin » Andi muffinja » Diétás muffin
» Update1 rakott padlizsán » Barna fügés muffin » Pudingos muffin egyszerűen » Nutellás muffin másként
» Csokis-diós muffin I. » Mákos tészta muffin » Rebarbarás muffin » Hawaii muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.