| Almás-zabpelyhes muffin (Update1) receptHozzávalók: 4-5db zöld alma 2db tojás 20dkg update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig „higítható” teljes kiörlésű liszttel) 10dkg zabpehely 2dk olvasztott vaj 1pohár tejföl 1kiskanál szódabikarbóna fahéj folyékony édesítő Elkészítés: A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta „pihen”, az almát megmosod, meghámozod és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled a muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát. A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül. Tanácsok: "Nálunk, amikor az egyik alkalommal ezt készítettük, maradt egy kevés az almából, s nem igazán tudtunk mit kezdeni vele. Persze, megehettük volna, na de héj nélkül…. Hirtelen elhatározással lereszeltem a maradékot és valamennyi friss, meleg muffinra tettem egy kiskanálnyi kupacot. Fenséges volt! A friss alma és a belesütött ízek igazi harmóniában egyesültek. Így lesz a pancser kuktából igazi ínyenc. Csak arra vigyázz, hogy a reszelt almával púpozott sütiket azon melegében meg is edd, különben a gyümölcs leve eláztatja a tésztát!" - Norbi A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |