Tutireceptek.hu fejléc

Almasaláta hagymával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 dl tejföl,
2 dl almaecet,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál kukoricacsíra-olaj
fél csokor petrezselyem,
só,
örölt bors,
4 nagyobb alma,
2 csomag újhagyma vagy 4 apró lilahagyma.

Elkészítés:
A tejfölt az ecettel, a mustárral meg az apróra vágott petrezselyemmelm az olajjal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Az almát félbe vágjuk, magházát kiemeljük. Húsát héjastól vékonyan felszeleteljük, azonnal a fűszeres mártásba keverjük, nehogy megbarnuljon. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a salátába keverjük. Végül szorosan lefedve, 3-4 órát érleljük.

Tanácsok:
1-3 órát hűtőszekrényben hűtjük, ez idő alatt istenien összeérik.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 669kj kcal
Zsírtartalom: 45 gramm

A receptet beküldte: Ildikó29


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógaluska hagymával » Mustáros szelet hagymával » Krémsajtos almasaláta » Kaporleves zöldhagymával
» Diós almasaláta másképp » Vadgalamb póréhagymával » Sárgarépás almasaláta » Tepsis krumpli hagymával
» Almasalata » Joghurtos almasaláta » Almasaláta zellerrel » Cukkíni tejfölös hagymával
» Házi majonéz fokhagymával » Tarja hagymával Hot Panben » Ürücomb fokhagymával » Céklás almasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.