Tutireceptek.hu fejléc

Almaszósz (almásgombóc mellé) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1kg alma
10dkg cukor
1dl bodza szörp
2dl tejszín
5-6 levél citromfű
szegfűszeg
fahéj
borsmenta

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. Megcukrozzuk, fűszerezzük, majd nagyon kevés vízzel felrakjuk főni. (Zepterben víz nélkül)Addig főzzük, míg az alma szét nem fő. Félidőben hozzáadjuk a bodza szörpöt. Miután felforrt, hozzákeverjük a tejszínt és rövid ideig forraljuk.


A receptet beküldte: Kicas


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklafőzelék csirkemellel » Almatorta (karamelles) » Csirkemelles tészta wokban » Rántotta csirkemellel
» Csirkemelles finomság » Toltott mellehus » Erzsi csirkemelle » Karamelles mogyorós csoki
» Tésztasaláta csirkemellel » Sütőtökpüré csirkemellel » Csípős csirkemellek » Töltelék, hús mellé
» Vénusz mellei » Csirkemelles húspogácsa » Karamelles süti » Mustáros csirkemellek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.