| Almával rakott sertésszelet receptHúsételek Hozzávalók: 60dkg sertéscomb 2alma 3ek. olaj 5dkg vaj 1citrom 1-1kk. őrölt koriandermag és currypor só 2dl tejszín 10dkg szeletelt füstölt sajt Köretnek:párolt rizs Elkészítés: A húst megmossuk,felszeleteljük úgy,hogy nyolc szeletet kapjunk.Sózzuk,kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük,majd félretesszük. Az almát megtisztítjuk,kimagozzuk,és vékony cikkekre vágjuk.A húsos serpenyőbe beletesszük a vajat,és amikor felolvadt,rátesszük az almacikkeket.A megnosott citrom reszelt héjával,kinyomott levével és a korianderrel,pici víz hozzáadásával roppanósra pároljuk.Amikor kész levesszük a tűzről. A hússzeletek felét hőálló tálra rakjuk,az almákból teszünk a húsokra,majd betakarjuk a húsok másik felével.Ismét almaszeletek jönnek,és azt befedjük a szeletelt füstölt sajttal.220fokra előmelegített sütőben kb.:30 perc alatt megpirítjuk. Közben a mártáshoz az almás serpenyőben visszamaradt szaftot felmelegítjük,beleszórjuk a curryport,elkeverjük,majd ráöntjük a tejszínt,és pici víz hozzáadásával ,nagyon kíméletesen 4-5 percig forraljuk. A kész húst kivesszük a sütőből,tányérra tesszük,meglocsoljuk a mártással és párolt rizzsel tálaljuk! Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Grosshaus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |