Tutireceptek.hu fejléc

Amerikai töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke

A töltelékhez:

1 szárzeller
4 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
25 dkg csirkemáj

bors
fokhagyma
zsálya
15 szelet toast kenyér
1 tyúkhúsleveskocka
2 tojás

Elkészítés:
A csirkét befűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával. A töltelékhez a szárzellert, a gombát és a hagymát apróra vágjuk, és olajon addig dinszteljük, amíg a gomba összeesik. Ekkor beletesszük az apróra vágott csirkemájat, és összepirítjuk. Amikor a máj kifehéredett, levesszuk a tűzről, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott toast kenyeret, sóval, borssal és zsályával ízesítjük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, és rálocsoljuk. Összekeverjük, ráütjük a 2 tojást (lehet 3 is), ezzel is jól összedolgozzuk, és megtöltjük a csirkét. A tölteléket először a hasüregbe töltjük, majd a maradékot a bőr alá. Kilónként kb. 45 percig sütjük a csirkét. Másfél óra után én ketté szoktam vágni a csirkét a mellcsont mentén, hogy a töltelék is jól megpiruljon

Tanácsok:
A csirkét krumplipürével szoktam tálalni, és kicsit lelocsolom a sült levével.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói csirke » Csirkemájas saláta » Csirkemell rétegesen » Sárgarépás csirkemell
» Csirkevacsora » Májkrémmel töltött fánk » Töltött tojás paleosan » Majoránnás csirkecombok
» Csirkés penne » Kapros csirkeraguleves » Spanyol csirke II. » Tejszínes csirke-penne
» Csirkés pitatáskák » Tokaji csirkemell » Mexikó csirkesaláta » Mezes-joghurtos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.