Tutireceptek.hu fejléc

Amsterdamos-magyaros sajtos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
4 db csirkemell
25 dkg reszelt sajt
3 db tojás
4 db szalonnacsík
2 ek vaj
zsemlemorzsa, liszt
fokhagyma, petrezselyem

Elkészítés:
A csirkemellet megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A húst beirdaljuk és bekenjük fokhagymával, majd lisztbe, tojásba és végül a reszelt sajtba forgatjuk. Egy jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük a húsokat. A húsokat beborítjuk a megmaradt reszelt sajttal, szalonnával, és ráöntjük a felvert tojásokat. 285 fokos sütőben megsütjük, tálalás előtt meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

Tanácsok:
Ebben az ételben a zsíros sajt, a tojás, a vaj és a szalonna miatt sok a koleszterin, ami hosszú távon növeli a szív- és érrendszeri betegségeknek a kialakulását, valamint testtömeg gyarapodáshoz is vezethet. A szalonnát kihagyva, a sajtot soványabbra cserélve korszerűsíthetünk ezen a finom ételen! A tápanyagszámítás a teljes mennyiségre vonatkozik!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 239 kcal
Szénhidráttartalom: 26 gramm
Zsírtartalom: 144 gramm

A receptet beküldte: holdfény77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-zöldborsós ropogós » Diétás gyümölcsös csirke » Tejfölös csirke » Csirkemell tejmártásban
» Mustáros tepsis csirkemell » Sajtos zöldséges spagetti » Medvehagymás-sajtos kifli » Gombás tejszínes csirke
» Pongyolás csirkemell » Zöldbabos csirkeragu » Kefíres rántott csirke » Csirkerizottó
» Sörben sült csírkehús » Avokádós csirkesaláta » Sonkával töltött csirke » Sajtos-sonkás macskafej


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.