Tutireceptek.hu fejléc

Amúr tormamártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg amúrszelet
1 dl fehérbor
4 dkg vaj
2 ek. liszt
2 ek. ecetes torma
1 mokkáskanál mustár
1 mokkáskanál cukor
0,5 db citrom

Elkészítés:
Az amúrszeleteket megsózom, kivajazott tűzálló tálban fehérborban 15 percig párolom.
A vajat megforrósítom, belekeverem a lisztet, majd hozzáadom az ecetes tormát. A párolt hal levével felöntöm, és kevergetés mellett simára keverem. Hozzáadom a mustárt a cukrot, és citromlével ízesítem. Tálalás előtt a mártást ráöntöm az amúrszeletekre, és rizzsel, főtt krumplival kínálom.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtos hal » Rosolli (Finn hering saláta) » Halszoljánka serpenyőben » Fóliában sült lazac
» Sült hekk rizzsel » Fajszi halászlé » Polip borraguban » Bouillabaisse
» Halfilé joghurtköntösben » Citromos mandulás hal » Jambalaya » Tonhalas tésztasaláta
» Vagdalt -hal- hús egyben » Gombás harcsapaprikás » Grillezett lazacfilé » Tepsis töltött ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.