Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos lilakáposzta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:

• 1 nagy fej lilakáposzta
• 1 nagy doboz konzerv ananász, kockára vágva
• köménymag
• cukor
• ecet

Elkészítés:
Felszeleteljük a káposztát, feltesszük párolni egy kis vízzel, köménymaggal és 2-3 evőkanál cukorral. Sűrűn kevergetve puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az ananászt. Nem baj, ha nem túl sok a leve. 2-3 evőkanál ecettel ízesítjük, illetve ízlés szerint még tehetünk bele cukrot. Egyet forralunk rajta, és tálaljuk.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Sült kacsa mellé nálunk családi hagyomány ez a köret. Nagyon-nagyon finom, még akkor is, ha elsőre kicsit furcsának hangzik az ananász miatt. Mindig osztatlan sikert arat!


A receptet beküldte: rohangya

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos rizssaláta » Ananászos flan » Ananászos kosárkák » Ananászos csirkesaláta
» Ananászos tál » Almás párolt lilakáposzta » Ananászos túrótorta III. » Ananászos kocka
» Ananászos puding » Kivis-ananászos bólé » Ananászos habos rizs » Ananászos kukorica saláta
» Almás ananászos csirke » Ananászos puncs » Ananászos sonkás karaj » Ananászos csirkemell 2


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.