Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos sertéssült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg sertéstarja
1 ananászbefőtt
10 dkg trappista sajt
1 fej vöröshagyma
5 dkg húsos szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
só, curry,bors,szegfűszeg
1 kk. mustár
1dl tejszin
1 dl tejföl

Elkészítés:
A tarját 8 vékony szeletre vágjuk. A szalonnát csikokra vagdaljuk, a fokhagymát apróra zúzzuk, a vöröshagymát lekarikázzuk. A sajtot lereszeljük.A fokhagymát, a mustárt, egy-egy kávéskanál sót, borsot, curryt, szegfűszeget jól elkeverjük
az olajban.Ebbe mártjuk a hússzeletek mindkét oldalát, és 4 szeletet egy túzálló tál aljára helyezünk. Erre rakjuk az ananász, a szalonna és a vöröshagyma felét. Ismét hús, majd ananász, szalonna és a vöröshagyma következik. Leöntjük a tejföl, a tejszin és 1 dl ananászlé keverékével. Tetejére szórjuk a sajtot,és lefedve sütőben, kis lángon puhára pároljuk.Tetejét pirosra piritjuk. Bármilyen burgonyakörettel tálahatjuk.


A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos máj » Kivis-ananászos bólé » Ananászos csiga » Ananászos pezsgős álom
» Ananászos csirkemellfilé » Ananászos túrótorta II. » Ananászos répatorta » Ananászos pulykamellfilé
» Ananászos piskóta » Ananászos éden » Ananászos habos rizs » Ananászos gríz
» Ananászos melegszendvics » Ananászos szárnyas rizottó » Ananászos Pulykamell » Ananászos rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.