Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Andalúziai saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 személyes adag:

1 nagy piros színű húsos paprika
500 ml hámozott,kimagozott kockára vágott paradicsom
750 ml főtt, hosszúszemű rizs lehűtve
45 ml metélőhagyma összevágva
80 ml páfrányolaj
30 ml citromlé
30 ml 10%-os ecet (almaecet)
5 ml zúzott fokhagyma
3 ml só
3 ml frissen őrőlt feketebors
4 salátalevél

Elkészítés:
Kicsumázzuk a pirospaprikát, magját és ereit eltávolítjuk. Finom kockára vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a borsot,paprikát,paradicsomot,rizst és a metélőhagymát.

A salátalevelek kivételével, az olajat összekeverjük a maradék hozzávalóval.
Ráöntjük a rizsre, 2 órát a hűtőben pácoljuk.
A megmosott salátaleveleket hideg tányérokra tesszük. Ráhalmozzuk a salátát.
Tálaljuk!


A receptet beküldte: Donyta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkás rizssaláta » Színes tésztasaláta » Gyümölcsös hússaláta » Kínai tésztasaláta
» Rukkolás mangósaláta » Tonhalsaláta sietősöknek » Répás saláta » Saláta paprikakrémmel
» Sárgadinnye saláta » Majonézes párizsisaláta » Currys tojássaláta » Burgonya saláta
» Tojás-sajt saláta » Szívvédő saláta » Tonhalas burgonyasaláta » Kapris kínai saláta



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.