Tutireceptek.hu fejléc

Ánizsos-fokhagymás grillezett nyúlgerinc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 kis nyúlgerinc

A marináláshoz

2 csillagánizs
2 dl olaj
2 citrom (leve)
3 evőkanál koriander (friss)
3 gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt bors

A körethez

15 dkg bulgur (búzatöret)
mentalevél
korianderág

Elkészítés:
A csillagánizsokat öt darabra törjük. Az olajat a citromlét, az ánizsdarabokat, a koriandert, és a borsot összekeverjük, ebbe a mártásba forgatjuk a fokhagymával bedörzsölt húst.
Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük,
közben háromszor-négyszer megfordítjuk.
Lecsöpögtetjük, és a felesleges zsiradékot papírtörlővel letöröljük.
A húst 30 percig grillen vagy barbecue-sütőn sütjük,közben többször megfordítjuk.
A búzatöretet lobogó sós vízben 5 percig fűzzük,
majd lecsöpögtetjük.
A mártást serpenyőbe szűrjük, hozzáadjuk a búzatöretet, összekeverjük, és lefedve,
Kislángon 5 percig fűzzük.
Amikor kész, tányérokra osztjuk, rátesszük a húst,
és a mentalevelekkel meg a korianderrel megszórjuk.

Rögtön tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grillezett kolbászkák » Grillezett gyümölcsnyárs » Grillezett tarja whiskyvel » Grillezett camembert
» Grillezett narancs » Tepsis sült nyúlgerinc » Grillezett tonhal » Grillezett zöldségek
» Grillezett fekete retek » Nyúlgerinc borókamártással » Grillezett csukafilé » Grillezett steak
» Grillezett csirke fajitas » Grillezett húspogácsa » Grillezett tarja » Vörösboros nyúlgerinc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.