| Anyóstekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg rétesliszt 3 tojás 3 dl tejföl 25 dkg margarin 50 dkg meggy 50 dkg tehéntúró 3 evőkanál cukor 1 mokkáskanál őrölt fahéj 2 evőkanál olaj porcukor a tetejére Elkészítés: A liszt felét a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott zsírt vagy sütőmargarint elkeverjük, és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a beiglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük olajjal, és a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |