Tutireceptek.hu fejléc

Anyu-féle kelkáposzta főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta metélve (ujjnyi vastag kb)
4 szem közepes krumpli kockára vágva

bors
kömény (őrölt)
2-3 duci gerezd fokhagyma
olaj
2 ek liszt
pirospaprika
majoranna

Elkészítés:
Felteszem főni a kelkáposztát a krumplival annyi vízben, hogy éppen ellepje, teszek bele sót, borsot, őrölt köményt, fokhagymát (zúzva), és fedő alatt párolom.
Ha majdnem puha, akkor berántom:
Zsemleszínű rántáshoz, miután levettem a tűzről, rakok kevés pirospaprikát, majd kevés hideg vízzel gyors kevergetés közben felengedem, és hozzáteszem a kelkáposztához. Kevergetve összeforralom.

Tanácsok:
Esetleg lehet bele rakni majorannát, nem fontos.
A majoranna is, mint a kömény gátolja a puffadást.

Anyukám picit össze szokta a végén krumplinyomóval törni a krumplit, hogy ne legyen benne annyira sok az egész kocka krumpli.
De maradjon benne egész kocka is.

Állítólag finom bundáskenyérrel is, de én kihagynám :)


A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklafőzelék csirkemellel » Kapros cukkinifőzelék » Diétás tökfőzelék » Kelkáposztás csirkemell
» Zöldbab főzelék » Szegedi tarhonyafőzelék » Borsófőzelék másképp » Kelkáposztatekercs másként
» Mindenfélés főzelék » Rántott kelkáposztám » Répafőzelék » Borsos burgonyafőzelék
» Csirke kelkáposztában » Macedón főzelék » Kelkáposzta rolád » Pikáns babfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.