Tutireceptek.hu fejléc

Anyu-féle tárkonyos krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
krumpli
bacon(darabolt a legjobb)
virsli
babérlevél
hagyma
fokhagyma
tejföl
liszt
olaj
tárkony

bors
petrezselyem
leveskocka
ecet (vagy tárkonyos ecet)

Elkészítés:
A karikára (vagy kockákra) vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni.
Olajon megpirítjuk a bacont és a virslikarikákat, majd kiszedjük őket. Az olajban megdínszteljük az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. (pici vizet, sót tehetünk a hagymára, akkor jobban megfő, és nem lesz hagymadarabos a leves - ha netán nem sikerült elég apróra vágnunk).
Teszünk bele babérlevelet. Tejfölös habarást készítünk. (liszt + tejföl), hozzáadjuk a leveshez a többivel együtt.
Teszünk hozzá még petrezselymet, sót, borsot, tárkonyt, esetleg leveskockát.
A végén visszatesszük a pirított bacont és virslit. Pici tárkonyos ecettel még savanyíthatjuk.

Tanácsok:
Állítólag a krumpli minden formában tejszaporító, ezért szoptatós anyukaként az egyik kedvenc levesem!


A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos zúzaragu leves » Tárkonyos halleves » Tárkonyos csirke nyárson » Anyu-féle húsleves
» Savanykás krumplileves » Tárkonyos kocsonya » Frank krumplileves » Póréhagymás krumplileves
» Erdélyi krumplileves » Ecetes-tárkonyos uborka » Tárkonyos bárányleves » Tárkonyos-mogyorós csirke
» Tejfölös krumplileves » Anyu-féle sóska » Tárkonyos pulykaragu-leves » Tárkonyos zúza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.