Tutireceptek.hu fejléc

Apró káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2-2 db csirke alsó- és felsőcomb, illetve szárny
2 db vöröshagyma
2 db tv. paprika
2 db húsos paradicsom
1 tk. őrölt pirospaprika
1-1 mk őrölt kömény, majoranna, bors, só

1 fej édes káposzta (kb. 1,5 kg)
3 ek. sűrített paradicsom vagy 3 dl paradicsomlé
20 dkg rizs (2 dl-s pohár)

2 dl tejföl

Elkészítés:
Pörkölt alapot készítek a hagymából, paprikából, paradicsomból, fűszerekből, majd a húsokat belehelyezem, és szinte készre főzöm.

Közben a káposztát apró csíkokra felszeletelem, és a húsok főzése végén a pörköltbe teszem, majd hozzáadom a paradicsomlevet (vagy a sűrített paradicsomot). Ha kell még hozzá folyadék, felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje a káposztát (és persze az alján a húst), majd fedő alatt félpuhára párolom a káposztát. Ekkor hozzáadom a rizst, és puhára főzöm, majd a főzés legvégén hozzáadom a tejfölt.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: vronie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás pogácsa 1. » Hurkás kelkáposzta » Lengyeles kelkáposzta » Galyasági káposztás hús
» Székely káposzta » Kelkáposztás kolbász » Serpenyős káposzta 2. » Almás-húsos káposztatál
» Kovászos káposzta » Madra töltött káposztája » Kelkáposzta leves fetával » Káposztás pogácsa
» Kunsági káposztaleves » Finom káposztás pogácsa » Kel káposztástészta » Bundás káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.