Tutireceptek.hu fejléc

Aranygaluska (Eszti féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
5 dkg cukor

6 dkg margarin

A tésztát ebben forgatom:
15 dkg dió
15 dkg cukor
15 dkg margarin

Elkészítés:
A hozzávalók első részéből a margarin kivételével mindent összedolgozunk (amíg a tészta már leválik a kezünkről). A 6 dkg margarint megolvasztom. Szépen finoman beledolgozom a tésztába az olvasztott margarint. Fél órát pihentetem
Kinyújtom a tésztát kb. 1 cm-esre. Kiszaggatom pogácsaszaggatóval. Majd ezeket a kiszaggatott darabokat a 15 dkg olvasztott margarinban megforgatom. Közben a diót és a cukrot összekeverem. Ezzel a cukros-diós keverékkel megszórom. Lehet rétegezve rakni - ez kb. 3 réteg - illetve 1 réteget csinálni.

Tanácsok:
180 fokon 30-45 perc.


Vaníliasodóval a legfinomabb. Jó étvágyat.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: kishoresz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aranygaluska Anikó módra » Finom Aranygaluska » Aranygaluska almapürével » Aranygaluska 2
» Hamis aranygaluska » Aranygaluska u2 » Kakaós aranygaluska » Aranygaluska
» Aranygaluska2 » Aranygaluska borsodóval » Aranygaluska borhabbal » Fincsi aranygaluska 1
» Aranygaluska tejsodóval » Aranygaluska muffin » Pirított karamellás dió » Tejszínes lúdláb torta 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.