Tutireceptek.hu fejléc

Árpagyöngy leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg. leveshús ( marka vagy szárnyas),
1 nagyobb fej vöröshagyma,
20 dkg. vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem)
25 dkg. fehér bab,
10 dkg. sampion gomba,
5 dkg. tisztított árpagyöngy,
só,
késhegynyi őrölt fekete bors,
2 liter víz,
1-2 szál lestyánlevél ( petrezselyemzöld)
l evőkanálnyi tejföl

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. A leveshúst 2 liter hideg vízben az áztatott babbal együtt feltesszük főni. Közben a megtisztított, felkockázott zöldséget és az apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús puha hozzátesszük a szeletelt gombát és a tisztított árpagyöngyöt is, majd lassú tűzön főzzük 15-20 percig.Ha kész utána sózzuk. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott zölddel, színesítjük tejföllel.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvaspacalleves » Citromkrém leves » Kedvenc zöldséglevesem » Tejfölös bableves
» Svájci sajtleves » Tekercses tésztaleves » Görög gyümölcsleves » Gombaleves Juca módra
» Köcsögös leves » Eperkrém leves » Piros leves » Galyasági zellerkrémleves
» 10 perces ananászleves » Mazsolás borleves » Málnakrémleves » Francia hagymaleves 1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.