Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Árpaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csésze árpa,
1/2 csésze bab,
1 fej vöröshagyma,
1 szál póréhagyma,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 ek. hidegen sajtolt olaj,
1 cs. petrezselyemzöld, vagy kapor, vagy friss menta apróra vágva,
2 csipet tengeri só.

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, és a fokhagymát. A tisztított árpát és babot is beletesszük, és tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk és felforraljuk. Utána kis lángon kb. másfél óráig főzzük, néha megkevergetjük. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott zölddel.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke raguleves alapléből » Sertésszelet csirkemájjal » Erdélyi paradicsomleves » Erdélyi csorbaleves
» Juhtúrós szilvás marhanyelv » Joghurtos tejszínpuding » Kukoricakrémleves » Tengeri halfilé kertész módra
» Galuska-levesbetét » Csülkös zöldbableves » Burgonyás sütőtökleves » Bugaci leves bográcsban
» Májgombóc – leves » Tárkonyos zúzaragu leves » Paradicsomos cukkinileves » Spenótos rakott csirkemell



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.