Tutireceptek.hu fejléc

Aszpiktojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
3 dkg porzselatin
15 dkg gépsonka
15-20 db petrezselyemlevél
piros színű paprika (lehet befőtt is)
1 kukoricakonzerv
kb. 15 dkg fagyasztott borsó
ételízesítő
10 db egész tojáshéj

Elkészítés:
A 10 db tojást egyenként a szélesebbik végén feltörjük, épp csak akkora nyílást készítve rajta, hogy a hozzávalókat majd bele tudjuk szórni. A belsejüket kiöntjük (ebből finom rántottát készíthetünk, mivel az aszpikos tojásunk úgy is csak később lesz fogyasztható :-) ), vízzel kiöblítjük.

A fagyasztott borsót hirtelen átforraljuk, kihűtjük.

Mindegyik tojáshéj belsejébe 1-1 petrezselyemlevelet helyezünk. Mikor majd megdermed és meghámozzuk, ez fog felülre kerülni, nagyon mutatós. Beleállítjuk őket a tojástartóba, nyílással felfelé. Elkezdjük rétegezni a tölteléket: kukoricát, a felkockázott sonkát, csíkokra vágott pirospaprikát, borsót, kb. a tojások 3/4-ig.

Ha megvagyunk, elkészítjük a zselatint a leírása szerint, 1-2 kanálka ételízesítővel feldobva. Mikor már sűrűsödik, minden tojásba öntünk belőle óvatosan, hogy a tölteléket teljesen ellepje, amíg a tojáshéj engedi.

Ezután már csak hűtőbe tesszük, és mikor már teljesen megdermedt, a tojásokat - mint a hagyományos főtt tojást - meghámozzuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárgás frittata » Agglegényrántotta » Tojáslepény olaszosan » Bundáskenyér gombatöltelékkel
» Laktató tojás rántotta » Rókagombás omlett » Gyergyói rakott tojás » Savanyú tojás
» Tojás aszpikban » Spenótkrémes töltött tojás » Gombás tojásfasírt » Rántott tojásszeletek
» Tojás reggeli » Krumplis tojás » Sajtban sült tojás » Korozot


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.