Tutireceptek.hu fejléc

Avokádókrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db szép érett avokádó
kevés olívaolja
1 fej kisebb hagyma
1 kicsi zöldpaprika
bő fél liter leves(lehet kockából is)
2 dl tejszín
kevés liszt
só, őrölt fehérbors

Elkészítés:
Az avokádót hámozzuk meg, szedjük ki a magját és a husát vágjuk fel kockákra. Olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük rá az avokádót és a felkockázott paprikát. Fűszerezzük, és öntsük fel a levesalappal. Míg összeforr, a tejszínből és kevés lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan öntsünk a levesbe. A tűzről lehúzva botmixerrel vagy turmixban pépesítsük a levest, majd tegyük vissza a gázra, hogy forrjon még egyet.Amikor kihűlt, tegyük be a hűtőbe, onnan fogyasztva az igazi!

Tanácsok:
Tudom, hogy nem egy általunk is megszokott leves, de érdemes kipróbálni. Nincs benne semmi ördöngősség, és nagyon finom. Tálaláskor a leves tetejét meg lehet szórni vagdalt mandulával, vagy éppen csíkokra vágott uborkával.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacóleves » Fokhagymás-magos hűtős kifli » Falusi egresleves » Tejfölös sertésraguleves
» Paradicsomleves » Édeskömény krémleves » Telkibányai raguleves » Jamaika Punch
» Joghurtos tejszínpuding » Tejszínes lencsekrémleves » Zöldségleves oroszosan » Fogyis káposztaleves
» Pacal gulyás » Galyasági almaleves hidegen » Kolbászos lencseleves » Hideg őszibarack leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.