Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Avokádós padlizsánkrém recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 szem érett padlizsán
2 érett avokádó
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 csokor friss petrezselyem
5-6 friss bazsalikomlevél

bors


4 szem paradicsom1 lilahagymakenyér

Elkészítés:
A padlizsánokat gyakran forgatva megsütjük. Nem baj, ha füstös (persze ne égessük szénné) meg kicsit megég, ez csak jót tesz az ízének :)


Ha kész vagyunk, a padlizsánok húsát kikaparjuk, és a keverőpohárba tesszük. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, majd a padlizsánhoz adjuk.

A hagymát, a petrezselymleveleket és a fokhagymát beledobjuk a keverőpohárba, hozzáadjuk a vajat, a bazsalikomlevelet, sót, borsot, majd botmixerrel pürésítjük.

Az így kapott szendvicskrémet pirítós kenyérre kenjük, tányérra rendezzük, paradicsomkarikával és lilahagymával díszítjük.

ISTENI!!! :)

Tanácsok:
Padlizsánok sütése:
Legjobb a szabadban :) nyáron a faszenes grillen a legegyszerűbb, amikor már vége a grillezésnek, de még izzik a parázs.

Konyhában:

A gáztűzhely rózsája fölé rátesszük a fém lángterelőt, arra alufóliát-arra a padlizsánt. Így ha ki is folyna a leve nem a tűzbe csepeg.

A kerámialapos tűzhely főzőfelületére (nekem ez van) alufóliát teszünk, ezen sütjük a padlizsánt.

Persze lehet simán tepsiben-sütőben, de így pont a padlizsánkrém jellegzetes, füstös íze fog hiányozni.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Ancsa 37


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom padlizsánkrém » Majonézes padlizsánkrém » Mexikói avokádósaláta » Kátya féle Padlizsánkrém
» Arab padlizsánkrém » Padlizsánkrém juhsajttal » Avokados-tonhalas tortilla » Avokádós-diós-tonhal snack
» Avokádós csirkemell » Padlizsánkrém majonézzel » Padlizsánkrém leves » Padlizsánkrémem
» Meleg Padlizsánkrém » Avokádósaláta aprórákkal » Parmezános padlizsánkrém » Én padlizsánkrémem



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.