Tutireceptek.hu fejléc

Az én francia-svájci kenyerem - amit nem kell dagasztani recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
45 dkg liszt/35 dkg kenyérliszt, 10 dkg graham, vagy zabpehelyliszt, hol ez,hol az/
1 tk cukor,
2,5 dkg élesztő,
4 dcl langyos viz,
1-1,5 előkanál olivaolaj,2 tk só, 1 marék száritott hagyma Aldis/.

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral és egy kis vizzel megfuttatok.A lisztet sót a száritott hagymát összekeverem, bele teszem a folyékony hozzávalókat kissé lágynak kell lennie.4 órát kelesztem.Majd kiboritom egy deszkára, /jó ragadós/és lisztezett kézzel kihúzogatom és felhajtogatom./fentről le,lentről fel és a két oldalát.Egy formába, vagy lapos tepsibe sütőpapirt teszek, beleemelem a hosszukásra nyujtott tésztát és addig pihentetem mig a sütő fel nem hevül 200 fokra. Ekkor megvizezem a kezem és áttapogatom a tésztát, a körülötte lévő papirt is megspriccelem. 50 percig sütöm 200 fokon alul-felül.


A receptet beküldte: franciska49


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lenmagos, gépi kenyerem » Jól sikerült kenyerem » Az én kenyerem » Tepertős pogácsa 2
» Mini fonott kalácsok » Túrós-magos bagettek » Csapati » Gépi házikenyér
» Rozsos egyszerű kenyér » Csíkos kalács » Sütőtökkenyér(másképpen) » Sütőtökkenyér
» Töltött bundáskenyér » Nyanyás olaszkenyér » Napraforgómagos kenyér » Húsvéti foszlós kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.