Tutireceptek.hu fejléc

Az én hagyma-csatnim recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg lilahagyma
2 db chili paprika
2 evőkanál méz
2 dl szárnyas leves
4 evőkanál olaj
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál kristálycukor
csipetnyi currypor
bors


Elkészítés:
A hagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom. A chilipaprikát úgyszintén. Egy serpenyőben enyhén megsózva, fedő alatt párolni kezdem a hagymát. Amikor megpuhult, ráteszem a mézet, ráteszem a hagymát, a chilipaprikát és 2-3 percig kavargatom. Ráöntöm a szárnyaslevest, a balzsamcetet. Megszórom csipetnyi curry porral. Kevergetve addig főzöm, amíg lekvár sűrűségű nem lesz. Végül ízesítem a cukorral, sóval, borssal, még egyszer átkeverem és kész. Lényeg, hogy nagyon lassan és kellő ideig főzzük, hogy nagyon finom sűrű állaga legyen.

Tanácsok:
Még forrón üvegekbe töltöm, tetejére vagy olajat öntök, vagy kevés nátriumbenzoátot teszek, száraz dunsztban hagyom kihűlni, így jó sokáig eláll a kamrában.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Naspolyalekvár » Rózsa befőtt » Csipkebogyó befőtt » Kajszibarack lekvár 2
» Paprikalekvár » Málna lekvár » Paprikakrém tobzocskásan » Főzés nélkül paradicsomlé
» Sárgabarack-őszibarack lekvár » Körte-szeder lekvár » Kókuszos szederlekvár » Paprika kenő télire
» Vörösboros szederdzsem » Alma chutney » Citrom dzsem » Ribizli lekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.