Tutireceptek.hu fejléc

Babapiskóta torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
1/2 rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás puding
4-5 evőkanál darált dió
mazsola (ízlés szerint)
1 l tej
6 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
csokiöntet

Elkészítés:
1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként belerakom a rumos tejbe, és a tortaformába teszem. Az oldalainál felállítom (ez lesz a széle), középen pedig szorosan egymás mellé lefektetem. Rászórom a beáztatott mazsolát, diót, és a csokiöntetet. A megmaradt cukorból és tejből elkészítem a vaníliás pudingot. Forrón ráöntöm a babapiskótára, és hűlni hagyom. A tejszínt az előírásoknak megfelelően elkészítem, hozzáadom a habfixet - majd beteszem a hűtőbe, mert jobb hidegen dolgozni vele. Ha a puding kihűlt, és a tejszín is lehűlt, ezekkel díszítem a tortát. Végül a kész finomságot beteszem a hűtőbe. Csak másnap veszem le a kapcsot a tortaformáról.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Habkrém" torta » Virágos gyümölcstorta » Sárgarépa torta » Túrókrém torta
» Fehértorta » Fekete-erdei meggytorta » Baconos pulykatorta » Csudafinom csokoládétorta
» MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL » Krumpli "torta" » Vaníliakrémes almatorta » Zöldségtorta mandulával
» Sajttorta gyümölccsel » Gombás keltorta » Almás morzsatorta » Nagyon finom csokitorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.