Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Babkása recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg szárazbab,
kis fej vöröshagyma apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
babérlevél
só,
2-3 ek. liszt

Tetejére:

kis fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
kevés olaj (autentikusan sertészsír)
kevés őrölt paprika

Elkészítés:
A szárazbabot jól beáztatjuk, majd kuktában feltesszük főni, annyi sós vízben, hogy ellepje. A jól megfőtt babot a fakanállal pépesre törjük saját visszamaradó levében, majd még forrón 2-3 púpozott ek. lisztet szórunk rá. Néhány percig összefőzzük, közben keverjük. Akkor jó, ha szinte elválik az edény falától. Ezért a lisztszórást megismételhetjük, ha még híg lenne.
Közben olajban (zsírban) hagymát pirítunk, szép barnára, ropogósra. Kevés őrölt paprikával színezzük. Lapostányérokra simítjuk a kását, evőkanállal gödröcskéket nyomkodunk bele, és meglocsoljuk a hagymás olajjal (zsírral).


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirke juhtúróval » Vörösboros csülökpörkölt » Csirkecomb pékné módra » Tejszínes-gombás karfiol
» Kakaós tejbegríz » Gesztenyés göngyölt hús » Spencer bab » Spenótos gnocchi
» Pikáns egytálétel » Csirkemell zöldségágyon » Cserépedényes » Zöldségfelfújt
» Datolyás csirke almakockával » Húsos krumplikazal » Sajtos-gombás rakott hús » Csibecomb dióban



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.