Tutireceptek.hu fejléc

Bableves burgonyagombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 doboz vörösbab konzerv
25 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó)
25 dkg enyhén kolbász
babérlevél
vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem zöldje
őrölt paprika
őrölt bors
őrölt kömény
4 dkg zsír
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
citromlé vagy ecet


A gombóchoz:
20 dkg főtt, összetört burgonya
12 dkg liszt
1 tojás
őrölt szerecsendió
aprított petrezselyem zöldje


Elkészítés:
A babkonzervet leöblítem. A zöldségeket, a kolbászt és a vöröshagymát felaprítom.
A kolbászt kevés zsiradékban lassan kisütöm, a zöldségeket a vöröshagymával rajta magas hőfokon dinsztelem. Felengedem kb. 1 liter vízzel, sóval, borssal, babérral, zöldpaprikával, paradicsommal főzöm rövid ideig, majd hozzáadom a leszűrt babot, a zeller zöldjét és a leveskockát.
Vékony, piros, fokhagymás rántást készítek, majd a levesbe forralom.
A burgonyát összekeverem a liszttel, tojással, teáskanálnyi zsírral, sózom, borsozom, szerecsendióval, petrezselyemzölddel fűszerezem, rövid állás után kézzel kis gombócokat formálok, majd belefőzöm, a forrásban levő levesbe.
A tejfölt kikeverem kis liszttel, majd kevés forró levessel, hozzákeverem a leveshez, néhány percig lassan forralom, közben ízesítem őrölt köménnyel, csipet ecettel, majd tálalom.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jókai bableves » Jókai finombableves » Galyasági bableves » Káposztás bableves
» Savanyú zöldbableves » Korhely bableves » Csülkös zöldbableves » Tejfölös zöldbableves
» Zöldbableves - ww » Kolozsvári bableves » Borjúhúsos-bableves » Hideg bableves
» Hideg zöldbableves » Bableves cipóban » A legfinomabb bableves » Sütőtökös bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.