Tutireceptek.hu fejléc

Bableves burgonyagombóccal 1. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 doboz vörösbab konzerv
25 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó)
25 dkg kolbász
babérlevél
vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem zöldje
őrölt paprika
őrölt bors
őrölt kömény
4 dkg zsír
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
citromlé vagy ecet

A gombóchoz:
20 dkg főtt, összetört burgonya
12 dkg liszt
1 tojás
őrölt szerecsendió
aprított petrezselyem zöldje

Elkészítés:
A babkonzervet leöblítjük, a zöldségeket, a kolbászt és a vöröshagymát felaprítjuk.

A kolbászt kevés zsiradékban lassan megpirítjuk, a zöldségeket a vöröshagymával megdinszteljük. Felengedjük kb. 1 liter vízzel, majd sóval, borssal, babérlevéllel, zöldpaprikával, paradicsommal főzzük rövid ideig, hozzáadjuk a babot, a zeller zöldjét és a leveskockát.
Vékony, piros, fokhagymás rántást készítünk, majd a levesbe forraljuk.

A burgonyát összekeverjük a liszttel, tojással, teáskanálnyi zsírral, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, petrezselyemzölddel fűszerezzük, rövid állás után kézzel kis gombócokat formálunk, majd a levesbe főzzük.
A tejfölt kikeverjük kis liszttel, majd kevés forró levessel, hozzáadjuk a leveshez, néhány percig lassan forraljuk, közben ízesítjük őrölt köménnyel, csipet ecettel, majd rövid pihentetés után tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás bableves » Bableves burgonyagombóccal » A legfinomabb bableves » Betyár zöldbableves
» Savanyú zöldbableves » Zabkorpás zöldbableves » Zöldbableves - ww » Zöldbableves betyárosan
» Hideg bableves » Jókai bableves » Tejfölös szárazbableves » Korhely bableves
» Paradicsomos bableves » Toszkán bableves » Zöldbableves csipetkével » Galyasági bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.