Tutireceptek.hu fejléc

Babos-zöldséges pulykacomb recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg felső pulykacomb filé,
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
fél dl olívaolaj,
1 dl száraz fehérbor,
2 szál sárgarépa,
1 kicsi zellergumó,
fél szál póréhagyma,
1 dl húsleves,
1 doboz vörös-bab konzerv,
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A pulykacombot kisebb kockákra daraboljuk, majd sóval, borssal és mustárral fűszerezzük. A forró olívaolajon pirosra sütjük a húst, majd hozzáöntjük a fehérbort, és fedővel lefedve félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, a felkockázott zellergumót, és a karikákra vágott póréhagymát. Felöntjük a húslevessel, lassú tűzön puhára főzzük, majd végül hozzáadjuk a leszűrt vörös-bab konzervet és az aprított petrezselymet. Jól átforraljuk, sóval, borssal utóízesítjük. Forrón tálaljuk, és friss kenyeret vagy zsemlét kínálunk mellé.

Tanácsok:
Vörös-bab konzervekből érdemes kisebb tartalékokat felhalmozni a kamrában. Nagyon jól használhatjuk, ha hirtelen szükségünk van egy laktató salátára, húsos ragura vagy rizses ételre. Ráadásul antioxidáns hatású.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykacomb sültalmával » Pulykacomb sütve » Zöldséges pulykacomb » Székely pulykacomb
» Pulykacomb-töltve » Mustáros pulykacomb » Sörben sült pulykacomb » Stragonoff csirke
» Milánói makaróni » Besameles újkrumpli » Legfinomabb rakott krumpli » Gombás rakott tészta
» Doveri parajos spagetti » Túrógombóc » Tökipompos » Rakott spenót


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.