Tutireceptek.hu fejléc

Baconös-cukkinis nyúl recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db cukkini (kb. 30-35 dkg)
2 db csiperke gomba

bors
kapor
3-4 csipetnyi szárított vargánya
5 dkg füstölt sajt
2 ek zabpehely
2 db tojás
olaj
1 tk zsemlemorzsa
10 szelet bacon
30 deka nyúlhús

Elkészítés:
A megmosott cukkinit és a gombát héjastól lereszeljük. Megszórjuk két csipetnyi sóval, néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk. Ízesítjük borssal, kaporral és a szárított vargányával. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojásokat, majd alaposan elkeverjük.
Egy tepsit kiolajazunk, és meghintjük zsemlemorzsával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szeletek. Ezután beleborítjuk a cukkinis masszát. Sorban a tetejére rakjuk az apró darabokra vágott nyuszihusi csikokat, és a masszába nyomkodjuk. Végül ráhajtjuk a baconszeleteket úgy, hogy fedje a masszát.
Foliaval 180 fokos sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen kb. 40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 10-15 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiollepénykék » Csőbensült sonkás karalábé » Egyszerű zöldségfasírt » Sonkás brokkolilepény
» Karfiol fasírozott » Karfiol krumplival » Gombafánk » Gombás cukkini lepény
» Brokkolis korongok joghurttal » Gombás rizspogácsa » Zöldséges tepsis cukkini » Tökös tócsni
» Zöldségekkel töltött cukkini » Négy kincs étel » Karfiolos palacsinták » Répás sajttekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.