Tutireceptek.hu fejléc

Baconos fasírt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg darált hús (lapocka)
1 csomag szeletelt baconszalonna (400g)
2 tojás
izlés szerint:
hagyma
foghagyma
bors
majoranna vagy petrezsejemzöld
1 teáskanál piros paprika
a sütéshez zsír vagy olaj
só de abból kevés mivel a bacon sós sülés után.

Elkészítés:
A szokásos módon elkészítjük a hozzávalókból a fasírt alapot. (kevés sóval)
Egy zsírpapírra lecsíkozzuk a szalonnát és elterítjük rajta a húsmasszát kb. két centis vastagságban. - szép lassan ahogy a beijglit kell feltekerjük és tepsibe teszük.
Lehet két kissebbet vagy egy nagyot készíteni. - zsírt vagy olajat teszünk rá és fóliával letakarva elkezdjük a sütést. 1/2 óramúlva levesszük a fóliát és tovább süssük még 1/4 órát. - ha szép piros a bacon a tetején akkor kivesszük a sütöből.
Tört burgonyával vagy pürével tálalom. - főzelékhez is kitünő feltét.

Tanácsok:
Lehet bele főttojást is tenni de nem egészbe hanem félbe vágva hosszában.
Frissen is kitünően szeletelhető.
Hidegen akár szenvicsnek is.
***********************
Jó étvágyat!
Várom a véleményeteket!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: kisis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sonkás fasírt » Káposztás krumplifasírt » gombás fasírt » Fasírt másképpen
» Baconos karaj » Baconbe tekert fasírt » Köles fasirt » Krumplis gombafasírt
» Baconban sült fasírt » Sajttal töltött fasírt » Különleges fasírtok » Hamis Fasírt
» Baconos-sajtos muffin » Rakott baconos tarhonya » Padlizsánfasírt zabpelyhes » Sajtos-Baconos hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.