Tutireceptek.hu fejléc

Baconös-juhtúrós-paradicsomos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 személyre:
# pulyka- vagy csirkemellfilé (5-6 kis szelet)
# 10 dkg bacon
# 2 nagyobb paradicsom
# 5 dkg juhtúró
# 5-10 dkg füstölt sajt
# ízlés szerint oregánó, bazsalikom, kakukkfű (de ezek nélkül is ízletes)

Elkészítés:
A húst kiklopfom, ízesítem borssal és sóval, majd hirtelen megsütöm egy kevés olajon. Kivajazott jénaiba teszem, majd sütőbe teszem párolódni. Ha puha, jöhet rá a feltét.

A bacont forró serpenyőben olaj nélkül megsütöm, rádobom a szeletekre vágott paradicsomot, picit pirítom, majd a húsra teszem. Kiskanállal juhtúródarabkákat dobok a baconre, végül füstölt sajtot reszelek rá, visszatolom a sütőbe, és addig sütöm, míg a sajt megsül a tetején. Rizzsel olyan ízbomba, amit ajánlok mindenkinek, aki szereti a juhtúrót.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: szabzsan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecsorba szerb módra » Ropogós csirkeszárny » Csirkemájkrém házilag » Brokkolis csirkemell
» Almás csirkefasírt » Tejszínes csirke és tojás » Tepsis csirkeegytál » Mexikói csirke
» Csirkehússal töltött alma » Fincsi csirke » Francia tárkonyos csirke » Kijevi csirke
» Indiai csirkemell » Tejszínes-tormás csirke » Almás csirkemáj » Almás csirkemájas serpenyő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.