Tutireceptek.hu fejléc

Bácskai almáslepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
30 dkg vaj vagy libazsír,
4 tojássárgája,
1 dkg élesztő,
1,5 dl tej.
A töltelékhez:
gyümölcsíz, alma,
mazsola,
4 tojás kemény habja.

Elkészítés:
A lisztet, vajat, tojássárgáját és a libazsírt, valamint a tejben megáztatott élesztőt finom, lágy tésztává dolgozzuk ki. Kinyújtjuk, és tepsibe tesszük. Tetszés szerint gyümölcsízzel vékonyan megkenve a tésztát meleg helyre tesszük kelni. Amikor megkelt, vékony szeletekre vágott almát, mazsolát teszünk rá, bőven porcukrot, és négy tojás keményre vert habját. Sütőben gyors tűznél pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Flambírozott almáslepény » Bácskai halászlé » Bácskai gombócleves » Bácskai rizses hús
» Almáslepény a'la Kátya » Bácskai legényfogó » Bácskai rizseshús » Bácskai csirkemáj
» Rizses gomba bácskai módra » Bácskai- krémes » Bácskai füstölt spagetti » Bácskai Vőlegényfogó
» Keksz kocka » Mandulás gyümölcstorta » Diós-cseresznyés lepény » Őszibarack szelet.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.