Tutireceptek.hu fejléc

Bácskai árpás szejtán (rizses hús helyett) recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 30 dkg előző este beáztatott árpa,
- 20 dkg szejtán,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 db zöldpaprika,
- 3 db szárított paradicsom,
- 20 dkg zöldborsó,
- kömény, majoránna, pirospaprika, borsikafű, Shoyu, olívaolaj

Elkészítés:
- A hagymát az olajon pároljuk meg, majd tegyük rá az apróra vágott zöldpaprikát, a zöldborsót és pároljuk tovább.
- Ha a borsó már majdnem puha, jöhet a szejtán, mely szintén kap néhány percet.
- Ha ezzel is megvagyunk, a paradicsomot is tegyük a lábasba, némi vízzel lazítsuk, és kicsit forraljuk össze.
- A külön megfőzött árpát is tegyük hozzá, fűszerezzük a fenti felsorolásból nekünk tetszőkkel (lehetőség szerint mindegyikből tegyünk bele), egy kicsit melegítsük össze és gyakorlatilag kész is.

Tanácsok:
- Aki szereti a fokhagymát, az tálalás előtt tegye bele az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, úgy jellegzetesebb az íze.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Robitussin helyett » Finom rizses szelet » Rizses csokigolyó » Rakott "szejtán"
» Rizses tonhalsaláta » Rizses-zöldséges csirke » Anna Rizses húsa » Rizses húsgombóc
» Zöldséges rizsestál » Rizses zöldséges egytál » Rizses gomba bácskai módra » Rizses-vaníliás muffin
» Bácskai- krémes » Bácskai Vőlegényfogó » Zöldséges rizses csirke » Pikáns rizses lencse


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.