Tutireceptek.hu fejléc

Bajor pulykamell tekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg pulykamell,
1 pár virsli,
5 dkg búzadara,
1 evőkanál zsír,
1 db tojás,
egy kevés marinált paprika,
2 dkg mandula,
15 dkg kelkáposztalevél,
só,
őrölt bors,
majoranna,
1/4 csokor vágott petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A pulykamellből négy nagy szeletet vágunk és vékonyra kiverjük.
A többi pulykamellet átdaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, az egész tojást, a búzadarát, a forrázott, hámozott, durvára tört mandulabelet, a kockákra vágott marinált paprikát és sóval, borssal, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és majorannával ízesítjük.
A pulykamell szeleteket megsózzuk, a forrázott leveleket ráborítjuk, a pulykatöltelékkel megkenjük és a lebőrözött virslit a tetejére téve a húst szorosan feltekerjük.
Alufóliába csomagolva a húst puhára pároljuk, majd a fóliából kibontjuk.
Ha kihűlt, felszeleteljük és vegyes gyümölccsel, vagy párolt zöldségekkel körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marika pulykamell tortája » Gyümölcsös pulykamell » Banános tekercs(Kata-féle) » Sonkás - sajtos tekercs
» Zöldséges marhahústekercs » Kecskesajtos tekercs » Friss kolbász bajor módra » Töltött tekercs
» Gesztenyés tekercs » Darált húsos tekercs » Palacsintatekercs » Virslis tekercs
» Sajtos tekercs » Pikáns sonkatekercs » Mamika Gesztenyés tekercse » Keksztekercs kókuszkrémmel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.