Tutireceptek.hu fejléc

Bajor rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
20 dkg főtt házisonka
1,5 dl tejföl
2 db tojássárgája
60 g vaj
0,5 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük.Tűzálló edényt vajjal kikenünk, kevés zsemlemorzsával megszórjuk,a burgonyát és a sonkát rétegesen lerakjuk.Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük.

Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses rakott zöldség » Rakott krumpli Ági módra » Rakott burgonya gazdagon » Burgonyas kremzli
» Tejberizses almás rakottas » Burgonyás gombás tekercs » Rakott zöldséges marhahús » Almás rakottas
» Brokkolis rakott tészta » Tejszínes rakott karfiol » Hússal rakott tök » Rakott-sajtos tészta
» Rakott pulykamell » Burgonyás pite lazaccal » Halfilével rakott krumpli » Sonkás rakott kukorica


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.