Tutireceptek.hu fejléc

Bajoros sajtkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- vaj,
- 1 ek olívaolaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 púpozott ek liszt,
- 2 dl fehérbor,
- 1/2 l húsleves (kockából),
- 10 dkg ementáli sajt finomra reszelve,
- 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 5 dkg húsos füstölt szalonna felkockázva, 4 szelet kenyér, só, frissen őrölt bors ízlés szerint, aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázzuk, és az olaj és vaj keverékén egy lábosban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kanál lisztet és halvány zsemleszínűre pirítjuk. Felengedjük a borral és a húslevessel. A reszelt sajtot összedolgozzuk a tejföllel, a tejszínnel, és lassan belekeverjük a forrásban lévő levesbe. Bot-mixerrel is simára dolgozzuk, hogy a pirított hagyma ne maradjon darabos. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott húsos szalonnát, tálra szedjük és a visszamaradt zsiradékon gyorsan megpirítjuk a kenyérszeleteket. Tálalás előtt kézi habverővel a levesbe keverjük a tojások sárgáját, de már nem főzzük tovább.

Tanácsok:
A levest tányérokba szedjük, közepébe fektetjük pirítóst, rádobunk pár darab sült szalonnát és bőven megszórjuk petrezselyemzölddel. Szórhatunk a tetejére aprított metélőhagymát is.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes sajtkrémleves » Fokhagymás sajtkrémleves » Sajtkrémleves egyszerűen » Csirke bajorosan
» Mexikói sajtkrémleves » Sajtkrémleves » Sajtkrémleves cipóban » Nyírségi gombócleves 2.
» Holland sajtleves » Öszibarack leves hidegen » Fokhagymás diós pogácsa » Gazpacho
» Zöldspárga leves » Eperkrémleves mentával » Karfiolos sajtleves » Halikraleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.