Tutireceptek.hu fejléc

Baklava* recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg enyhén sós vaj
2 csomag réteslap
A töltelékhez:

25 dkg mandula
25 dkg dió
5 dkg cukor
1 mk őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
A sziruphoz:

25 dkg cukor
2,5 dl víz
3 szegfűszeg
1 kis darabka fahéj
2,5 dl citromlé
25 dkg méz

Elkészítés:
A vajat 1-2 percig melegítjük, majd átöntjük egy másik edénybe, így a zavaros része nem kerül az édességbe.
4 réteslapot egy kivajazott tűzálló tálban egymásra fektetünk úgy, hogy rétegenként egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk.
A töltelékhez való diót és mogyorót durvára aprítjuk (nem őröljük!- egy húsklopfolóval a legkönnyebb), majd hozzákeverjük a cukrot.
A felét a tésztára szórjuk, 4 réteslappal befedjük ugyanúgy vajjal locsolgatva.
A többi diós-mandulás keveréket rászórjuk, a maradék tésztalapokkal - azokat szintén megvajazva - befedjük.
Félbevágjuk, majd 6 négyzetre osztjuk, és végül a négyzeteket átlósan elfelezzük, így kis háromszögeket kapunk.
Elkészítjük a szirupot a hozzávalók összefőzésével, majd a felét a süteményre öntjük.
175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük, a sziruppal folyamatosan locsolgatva.

Tanácsok:
4 főre előkészület: 20 perc
sütés: 20 perc


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizlizselés szív » Mákos-diós rakott palacsinta » Néró csokival töltve » Mogyorós csillag
» Csokitorta sütés nélkül » Seherezádé torta » Levéldíszek, csokiból. » Feketeerdő kuglóf
» Tejszínes-csokis piskóta » Nosztalgia krémes » Somlóival töltött palacsinta » Ostyalapos süti
» Narancsos túrós rétes » Zselés szelet » Babapiskótás puncs szelet » Háromszínű csokitorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.