Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi csirkemell 2. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

8 szelet csirkemell
25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
4 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika
olaj, liszt


főtt tészta

Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük.(Én szeletelt hagymát és fokhagymát is teszek bele.)

A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk az apró kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, majd kb. tíz percig pároljuk, végül ráöntjük a lisztel dúsított tejfölt (tejszínt), és összeforraljuk.

Tanácsok:
A gombás szószt a főtt tésztával és a sült hússal, és esetleg házi savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hawai csirkemell » Mustáros tepsis csirkemell » Egyszerű csirkemell » Bakonyi húsos leves
» Nosztalgia csirkemell » Legfinomabb csirkemell » Tojásban pácolt csirkemell » Szabolcsi csirkemell
» Főtt csirkemell fűszeresen » Almás csirkemellfilé » Sajtkrémes csirkemell » Csirkemelles húspogácsa
» Csirkemelles rántotta » Gyros tál csirkemellből » Citromszószos csirkemell » Hawannai csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.