Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 palacsintához:
20 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej

ásvány- vagy szódavíz
2 ek. olaj
25 dkg spenót

Továbbá:
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg sampinyon gomba
1-1 paradicsom és zöldpaprika
2 ek. olaj
1 kk. pirospaprika
só, bors
2 tojás
1 csokor petrezselyem
1 ek. rizsliszt
4 dl tejföl

Elkészítés:
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel, 2 csipet sóval és annyi ásvány-vagy szódavízzel, hogy folyós, vékony "tésztát" kapjunk. Belekeverjük az olajat, lefedjük, fél órát pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós vízben 2 percig főzzük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra vágjuk.
A palacsintatésztából 6 "fehér" palacsintát sütünk. A maradék tésztában elkeverjük a spenótot,és további legalább 6 palacsintát sütünk belőle.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.A paradicsomot meghámozzuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, mindkettőt apróra felkockázzuk. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, elkeverjük a pirospaprikával, rádobjuk a gombát, a paradicsomot és a zöldpaprikát, fedő alatt 15 percig főzzük, csak a végén sózzuk, borsozzuk.
A gomba levét lábaskába szűrjük, a gombát alaposan lecsepegtetjük, hagyjuk langyosra hűlni. Összekeverjük a tojásokkal és a finomra vágott petrezselyemmel, arányosan elosztva megtöltjük vele a palacsintákat. Batyuszerűen feltekerjük, és tűzálló tálba rakosgatjuk.
A gomba levét felforraljuk. A rizslisztet elkeverjük 3 dl tejföllel, a gombaléhez adjuk, mártás sűrűségűre főzzük, és bevonjuk vele a palacsintákat. Tálaláskor előmelegített sütőben (200 C) éppen csak átforrósítjuk. Tetejüket meglocsoljuk a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 405 kcal
Szénhidráttartalom: 43,38 g gramm
Zsírtartalom: 17,19 g gramm

A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós palacsinta » Fogasfilé bakonyi módra » Tonhalkrémes zabpalacsinta » Bakonyi fácánmell
» "Bögrés"palacsinta » Húsos palacsintatekercs » Hagyományos palacsinta » Bakonyi omlett
» Palacsintatészta » Vári palacsinta (sós) » Finom palacsinta » Rántott palacsinta
» Óriás almás palacsinta » Északi palacsinta » Banán-palacsinta (paleo) » Bakonyi metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.