Tutireceptek.hu fejléc

Balatoni halászlé 1. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Fél kg apróhal (pl keszeg),
1 kg ponty,
20 dkg hagyma,
5 dkg édes-nemes paprika,
3 dkg só,
1-2 cseresznyepaprika.

Elkészítés:
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát.
A hagymát apróra vágom.
Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm.
A levébe belerakom a pontyot, az áttört apróhalat és a hagymát.
Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát.
Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Korhely-halászlé » Bácskai halászlé » Bajai halászlé » Fajszi halászlé
» Balatoni mustos pecsenye » Murai halászlé » Balatoni borjúszeletek » Halászlé másképp
» Muffin halászleve » Halászlé egyszerüen » Dunai halászlé » Pontyhalászlé egyszerűen
» Pontyhalászlé » Korhely halászlé pontyból » Halászlé (bajai módon) » Halászlé Ricsi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.