Tutireceptek.hu fejléc

Balzsamecetben párolt vajhal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
•6 szelet vajhal
•3 evőkanál balzsamecet
•1 evőkanál méz
•2 evőkanál olívaolaj
•1 teáskanál halfűszer-keverék
•darált bors
•1 db zöldcitrom

Elkészítés:
Egy kis tálban keverjük össze az ecetet a mézzel és 1 evőkanál olívaolajjal. Töröljük szárazra papírtörlővel a halszeleteket, majd csorgassuk meg olívaolajjal, és daráljunk rá feketeborsot.

Szórjuk meg a halfűszer-keverékkel és a zöldcitrom lereszelt héjával. Pár órára tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a hal húsát.

Kenjünk ki olívaolajjal egy nagy tepsit, vagy tűzálló üvegedényt, majd tegyük le egymás mellé a befűszerezett halszeleteket. Kanalazzuk rá a balzsamecetes keveréket, majd tegyük a tetejére a citromkarikákat.

Előmelegített sütőben 150 fokon 20 perc alatt pároljuk készre. Ha elkészült, locsoljuk meg a párolt halak tetejét a tepsiben lévő ecetes szafttal. Körítésnek hozzá összeaprított fekete olajbogyóval és olívaolajjal elkészített burgonyapürét készítsünk.

Tanácsok:
Ezt az ételt elkészíthetjük másféle vastaghúsú szálkamentes tengeri halfilével, lazaccal, kardhallal, tőkehallal vagy akár tengeri sügérrel is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejben párolt hal » Párolt tőkehal spenótágyon » Tejfölös párolt hagyma » Pikáns, párolt pulykaragu
» Párolt vadkacsa » Tavaszi párolt csirkemell » Update 1 Párolt alma » Párolt patisszon
» Párolt káposzta » Párolt marha sütőtökkel » Zelleres párolt pulykamell » Almás párolt lilakáposzta
» Mustban párolt rostélyos » Párolt paraj foghagymásan. » Párolt zöldségtál » Párolt lilakáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.