Tutireceptek.hu fejléc

Barackos szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

a tésztához:
3 tojás
9 dkg kristálycukor
9 dkg finomliszt
1 dkg vaníliáscukor

a krémhez:

4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
15 dkg barackbefőtt
a díszítéshez:
1 csomag tejszínhabpor
1,5 dl tej
6 dkg barackbefőtt

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor harmadával és a vaníliáscukorral keverd habosra. A fehérjéket a maradék cukorral verd habbá, majd add hozzá a sárgáját, szitáld bele a lisztet, s keverd simára. A masszát kend vékonyan sütőpapírra és 160 oC-on süsd meg a tésztalapot. A pudingporból, a cukorból és a tejből készíts pudingot, vágd bele a barackot, majd ezt öntsd a kihűlt tésztára. Tedd hűtőbe, hogy a krém megdermedjen. A tejből és a habporból készíts habot, azt tedd a krém tetejére, végül díszítsd barackszeletekkel.

Tanácsok:
Friss barackból is érdemes megpróbálni.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos tejszínes csirke » Csekkszelet » Túrós-barackos lepény » Zselatinos epres szelet
» Mustáros sertés szelet » Túrós-barackos torta » Német szelet » Zőldborsós párizsiszelet
» Fanta szelet » Sült madártej szelet » Twix szelet » Kinder szelet liszt nélkül
» Kakaós szelet » Nápolyi szelet (grillázs) » Sertésszelet almával » Ananász krémszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.