Tutireceptek.hu fejléc

Barackos tiramisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
46 darab babapiskóta, kb. 3/4 dl őszibaracklikőr, 45 gramm zselatin, 1 doboz (850 ml)
őszibarackbefőtt, 1 kg túró, 500 g joghurt, 15 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 500 g
habtejszín, a díszítéshez mentalevél

Elkészítés:
Egy 35 x 24 cm-es jénai tál aljára 21 babapiskótát fektetünk, és meglocsoljuk a likőr felével.
A zselatint a csomagoláson megadott módon, hideg vízben feloldjuk. A befőtet
lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A díszítéshez 3 fél barackot ráteszünk, a többit
felaprítjuk. A túrót elvegyítjük a joghurttal, a kétféle cukorral és 1,5 dl befőttlével, majd
hozzákeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, és a felaprított barackkal
együtt a krémhez adjuk. A krém felét a lerakott babapiskótára simítjuk, majd befedjük 21
piskótával, és meglocsoljuk a maradék likőrrel. Végül a megmaradt krémet lazán rásimítjuk,
és kb. 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tiramisut a félretett felszeletelt barackkal, a
megmaradt, darabokra tördelt babapiskótával és mentalevéllel díszítjük.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dinnyés-barackos bólé » Tiramisu Judy módra » Barackos ivólé házilag » Barackos pulykamell
» Barackos karaj » Barackos kávétorta » Őszibarackos sertésszelet » Túrós-gyümölcsös tiramisu
» Barackos rizstorta » Sárgabarackos clafoutis » Házi barackos lepény » Barackos bögrés süti
» Tiramisu (A legfinomabb)!! » Barackos szelet » Pudingos barackos sütemény » Hamis tiramisu 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.